sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Syksyisen kranssin teko

Meillä ei ollut oveen minkäänlaista kranssia joten ajattelin käydä tuumasta toimeen ja tehdä semmoisen jo valmiina olevista tarvikkeista.

Tarvikkeet

  • Kranssin pohja
  • Tekokukkia -ja lehtiä
  • Kuumaliimapistooli ja kuumaliimaa
  • Erivärisiä villalankoja


Lisäämissäni lehdissä olisi ollut rautalangat millä kiinnittää ne, mutta hermothan siinä meni kun en saanut niitä pysymään napakasti. Tässäkin tuli apuun vanha kunnon kuumaliima. Kyllä sillä on vaan helppoa kiinnittää aina kaikki, vaikkakin sormet paloi pariin otteeseen. Muistakaa siis olla varovaisia sen käytössä!





Sitten piti miettiä millä tämä laitetaan roikkumaan ovesta. Menin penkomaan varastoja ja löysin sieltä sattumalta kassin pohjalta aivan mielettömän kauniin värisiä villalankoja! Hetken tuumailtua ja niitä käsissä pyöriteltyä minulla välähti! 
Tästä piti siis alunperin tulla pelkistetympi malli, mutta minkäs mahdat kun inspiraatio iskee?






Otin sattumanvaraisesti erivärisiä lankoja nippuun, kiinnitin toisesta päästä kuumaliimalla ne kranssin takapuolelle ja kieritin lankoja kehikon ympäri niin kauan kuin niitä riitti. 
Sitten kiinnitys takapuolelle kuumaliimalla ja taas uuden lankanipun kiinnitys ja kieritys. Jatkoin tätä niin kauan kunnes koko loppu kranssi oli vuorattu langoilla. 
Minulla siis oli nämä langat pätkittyjä minkä takia jouduin liimailemaan niitä useampaan otteeseen. Helpointahan olisi ollut jos olisi tarvinnut liimata vain alku ja loppu. 
Tämän jälkeen vielä letitin kolme lankaa ja sidoin ripustamiseen tarkoitetun lenkin kranssin takaosaan kiinni.









Minusta tästä tuli niin kaunis! Joskus inspiraatio osuu vaan oikeaan aikaan. Ja hei, miehenikin piti lopputuloksesta. 
Mitä mieltä te olette? Olisiko pelkistetympi malli ollut parempi ilman villalankoja? 


3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Todella upea. Ei ole itselle tullut mieleen käyttää lankaa kranssissa.

      Poista
    2. Kiitos :) Joo täytyy kyllä joulusenkin kranssin kanssa tätä käyttää :D

      Poista

Tulevan kasvukauden projekteja puutarhassa..

.. jotka ehkä valmistuvat tänä vuonna. En jaksa ottaa liiallista stressiä. 😀  1. Kanukkamaja Viime vuoden keväällä aloitettu projekti. Saat...