sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Tulevan kasvukauden projekteja puutarhassa..

.. jotka ehkä valmistuvat tänä vuonna. En jaksa ottaa liiallista stressiä. 😀 


1. Kanukkamaja

Viime vuoden keväällä aloitettu projekti. Saatiinkin sitä jo vähän leikattua ja muotoiltua, sekä melkein tehtyä valmiiksi sydämen muotoinen tiilipohja kunnes tiilet loppuivat kesken. 
Haaveissa olisi tehdä sinne boheemi tyylinen, suojainen istuma-alue. Tahdon paljon lyhtyjä yms. ulkovaloja sinne  roikkumaan jotka antavat sitten kesän taittuessa syksyyn valoa. 


2. Patio

Tämänkin aloitimme viime syksynä merkkaamalla patiolle paikan ja saimme istutettua myös ensimmäiset perennat ympärille jotka olivat äidiltäni saatuja syysastereita. Vielä on siis tekemistä. 
Tästä tulee valoisampi istuma-alue joka sijaitsee keskeisemmällä paikalla pihaamme. Voin jo kuvitella istuvani pöydän ääressä siemailemassa aamuteetä ja kuunnellessa viereisen puun tuulikellojen helinää. 


3. Alue kylpytynnyrille

Tästä meillä on miehen kanssa vielä eroavaiset mielipiteet paikalle. Paikan pitäisi olla suojaisa, mutta lähellä saunaa kuitenkin ettei kauhean pitkää matkaa tarvitse talvellakaan tarpoa sinne. 


4. Mansikkamaa

Tai torni. Tai seinä. En ole vielä tehnyt lopullista päätöstä. Kaikissa on hyviä ja huonoja puolia. Eniten kiinnostaisi tehdä jonkinmoinen pystypuutarha johon saisi mansikat riippumaan.


Siinä taisi olla kaikkein isoimmat projektit. Näin kirjoitettuna ei kuulosta pahalle, mutta kyllä noihin aikaa saa kulumaan. Onhan sitten vielä uusien istutusten tekoa ja puutarhan koristeisiin liittyviä projekteja mutta niistä voi kertoa sitä mukaa kun ne on tehty. 

Onko teillä tulevalle kesälle projekteja?

Lopuksi vielä yhdestä viime kesän projektista kuva.



-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulevan kasvukauden projekteja puutarhassa..

.. jotka ehkä valmistuvat tänä vuonna. En jaksa ottaa liiallista stressiä. 😀  1. Kanukkamaja Viime vuoden keväällä aloitettu projekti. Saat...