maanantai 2. elokuuta 2021

Kuusamon kirpputorit ja Lapin Riviera

Olemme innokkaita kirppistelijöitä mieheni kanssa, joten täytyihän meidän käydä katsastamassa Kuusamon kirpputorit siellä ollessa. 

Ensimmäisenä kävimme Kierrätysmyymälä löytölässä. Tämä kierrätysmyymälä on osa Kuusamon mielenterveyden tuki Ry:tä. Tykkäsin tiloista todella paljon. Kaikki tavarat ja vaatteet olivat lajiteltu omiin osioihin, joista oli helppo etsiä esimerkiksi oman kokoisia vaatteita. Löysin sieltä tulevaan DIY-projektiin lasipulloja sekä ihanan oranssisen kastelukannun kasvihuoneeseen.

Tämän jälkeen poikettiin Wanhassa aatamissa. Kivan kokoinen kirppis jossa oli uutta tavaraa ja myyntipöydät asiakkaille. Täältä bongasin itselleni postikortteja halvalla postcrossingia varten, yhden lasipullon lisää sekä elokuvan.

Viimeisenä kävimme Pinkki taivas -putiikki kirpputorissa. Kirppis oli kahdessa kerroksessa ja jaoteltu moneen eri huoneeseen, jonka takia omasta mielestäni oli vähän sekava. Itse en täältä löytöjä tehnyt, mutta mieheni löysi sieltä viltin rannalle.

Hetken googleteltua bongasin myös kahvilan nimeltä Mokkakettu. Kahvila oli kauniisti sisustettu ja kettu teema näkyi myös esimserkiksi koristetyynynpäällisissä. Tunnelma oli leppoisa ja mukava.



Pääasiassahan halusin tänne paikan päältä saatavien söpöjen kettukeksien takia. Pakkohan sellaiset on päästävä nauttimaan edes kerran elämässä!



Aamupäivän shoppailun jälkeen ajoimme Livojärven rannalla sijaitsevalle Säikänsalmen rannalle. Toiselta nimeltään Lapin rivieralle. Heti alkuun silmiini osui melkein kilometrin pitkä kaistale hiekkarantaa. Siis aivan mie-le-tön hiekkaranta.


Toisena silmiini osui valtava ihmispaljous. Ensimmäisenä mieleeni putkahti; apua, paniikki! Olin vältellyt julkisia uimarantoja jo pitkän ajan, koska olen epävarma kehostani. Tietty olin ounastellutkin että ihmisiä on varmasti ihan kivasti liikkeellä, koska ilma oli kuuma. Uskaltauduin kuitenkin pukeutumaan uima-asuun ja sopivan paikan löydyttyä levitimme viltin maahan ja otimme aurinkoa. Oli ihan voittaja fiilis!

Uimaan mennessä oli kiva yllätys että vesi oli sopivan lämpöistä, sekä tuulesta johtuen myös hieman aallokkoista. Aalloissa oli kiva telmiä, Tuli ihan kultainen lapsuus mieleen. Ranta oli myös hyvin pitkälle matala ja hiekkapohjainen. 

Itsemme ihan ryppyiseksi uimisen jälkeen vielä kuivattelimme hetken auringossa ja lähdimme kohti majapaikkaa. Paikanpäällä olisi ollut myös kotakahvila, mutta emme tällä kertaa käyneet syömässä lättyjä. Ompahan taas joskus hyvä syy käydä uudestaan! 


-Hanna-

2 kommenttia:

  1. Kiva, että löytyi mukavaa tavaraa kirppiksiltä! Itse tykkään myös uudessa paikassa vieraillessani käydä läpi paikalliset kirpputorit. Ensi viikonloppuna olemme suuntaamassa miehen kanssa Turkuun, ja kyllä ideana olisi taas käydä katsastamassa paikalliset.

    https://www.wanhanestori.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä se on ennemmin sääntö kuin poikkeus katsastaa aina kirpparit eri kaupungeissa vieraillessa!
      Oikein mukavia kirppiskierroksia teille sinne Turkuun! :)

      Poista

Tulevan kasvukauden projekteja puutarhassa..

.. jotka ehkä valmistuvat tänä vuonna. En jaksa ottaa liiallista stressiä. 😀  1. Kanukkamaja Viime vuoden keväällä aloitettu projekti. Saat...