perjantai 30. heinäkuuta 2021

Oulangan kansallispuisto, kiutaköngäs + Hiiden Hurmos

Startattiin heti aamusta miehen kanssa kohti kiutaköngästä. Autoja oli Oulangan luontokeskuksen parkkipaikka melkein täynnä. Mies sanoi ettei ole koskaan noin paljon väkeä nähnyt siellä. Kuitenkaan poluilla ei tullut vastaan kauheasti ihmisiä.


On muuten hauskaa kuinka on kahdenlaisia ihmisiä; heitä jotka lukevat jokaisen kyltin ja heitä joita ei kiinnosta pätkääkään ja odottavat että toiset lopettaa lukemisen. Itsehän kuulun tuohon ensimmäiseen ryhmään. 😄 Kumpaan sinä kuulut?


Kiutakönkään jylhä kosken pauhe kuului jo kauas. Putoushan on kokonaisuudessaan huimat 14m pitkä jyrkkien koskien sarja josta korkein porras on 4 metriä. Koski ja punaiset kalliot olivat vaikuttava näky. Kallioiden tiilenpunainen väri johtuu dolomiittikivestä. Jokseenkin itse odotin jotain vielä upeampaa, mutta tänne pitäisi varmaan tulla keväämmällä niin koskessa olisi enemmän vettä. 



Kävelimme hetkisen vielä eteenpäin harjua joka kuuluu isoon karhunkierrokseen. Sopivan paikan löydyttyä istuimme alas syömään eväät. Maisema sieltä oli todella upea. 


Eväiden jälkeen palasimme hetkisen takaisin päin ja lähdimme kävelemään hiiden hurmos -kierroksen. Hetkinen huilattiin penkillä hiidenlammen ääressä katsellen luontoa ja tämän jälkeen jatkoimme kierroksen loppuun. 





Lopuksi kävimme luontokeskuksessa katsomassa pienen näyttelyn sekä infopisteestä ostimme kansallispuiston merkin. Ravintolaan emme tällä kertaa jääneet syömään vaan lähdimme mökille tekemään ruokaa. 



-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulevan kasvukauden projekteja puutarhassa..

.. jotka ehkä valmistuvat tänä vuonna. En jaksa ottaa liiallista stressiä. 😀  1. Kanukkamaja Viime vuoden keväällä aloitettu projekti. Saat...