tiistai 20. heinäkuuta 2021

Menetetyt keltasipulit

Aloin tänään innoissani nostamaan keltasipuleita ja laittamaan niitä roikkumaan seinälle naruun jotta kuivaisivat. Viikon lapin reissun aikana sipulien varret oli kaatunut ja kellastuneet suurimmaksi osaksi. "Jaa, pari mätää sipulia joukossa, no sitä sattuu. Hetkonen, tuossa on matoja.. ja tuossa.. tarkemmin kun katsoo niin jokaisessa. Voi ¤#/#%#&, meillä on sipulikäpästen toukat pilannut koko sadon." 



Että tällästä heti näin ensimmäisenä vuonna. Meillä oli harso sipuleiden päällä pitkään, mutta silti tulivat. Ei olisi pitänyt ottaa varmaan koko kesänä harsoa pois. Noh, ensi vuonna sitten viisaampana harsotus koko kasvun ajaksi, tuhkaa rivien väliin sekä tietysti paikan vaihto mahdollisimman kauas tämän vuoden paikasta.

Vähän kyllä harmittaa, mutta tämmöistä tämä viljely on. Aina ei onnistu kaikki ja toivotaan, että ensi vuonna onnistuu paremmin.




Mutta jos jotain positiivista, niin onneksi punasipulit oli sentään säilynyt invaasiolta melkein kokonaan. Muutaman jouduin heittämään pois.




Onko muilla onnistunut tänä vuonna sipulit? 


-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulevan kasvukauden projekteja puutarhassa..

.. jotka ehkä valmistuvat tänä vuonna. En jaksa ottaa liiallista stressiä. 😀  1. Kanukkamaja Viime vuoden keväällä aloitettu projekti. Saat...