perjantai 13. elokuuta 2021

Riisin rääpäsy, Riisitunturi



Vähän matkan päästä lähdöstä saavuimme ensimmäiselle nähtävyydelle nimeltä Tapionpöytä, joka on latvaton metsäkuusi. Tapionpöydän ääressä kerrotaan muinaisten suomalaisten uhranneensa pyyntikauden ensimmäisestä saaliista osan metsän kuninkaalle Tapiolle.



Polku huipulle oli loivaa nousua, mutta hyvin jaksoi auringonpaahtaessa kunhan piti levähdys- ja juomataukoja riittävästi eikä mennyt kauhealla kiireellä eteenpäin.


Näitä kauniita puita katsoessa matkan varrella mieleni tekee joskus palata tänne uudestaan talvella katsomaan niitä tykkylumen peittäminä.




Tunturin päältä avautui upeat maisemat. Siellä olisi voinut olla vaikka koko päivän istumassa ja katselemassa luontoa.  Etsimme sopivan paikan syödä eväät ja hetkinen nautittiin ennen kuin lähdimme laskeutumaan takaisin kohti parkkipaikkaa. 


Riisitunturin kahden huipun välissä oleva ikkunalampi oli mielestäni kaunis näky. 


Paarmoja oli täällä eniten meidän viikon kestäneessä reissussa heinäkuussa, mutta ei todellakaan niin paljoa kuin kotona Keski-Suomessa. 


-Hanna-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulevan kasvukauden projekteja puutarhassa..

.. jotka ehkä valmistuvat tänä vuonna. En jaksa ottaa liiallista stressiä. 😀  1. Kanukkamaja Viime vuoden keväällä aloitettu projekti. Saat...