tiistai 17. elokuuta 2021

Pyhä Jyssäys, Ruka


Meidän piti aloittaa päivä kipuamalla Valtavaaran huipulle mutta jo ensimmäinen nousu osoittautui liian jyrkäksi minulle, joten lähdimme kesken kävelemään takaisin autolle winter trailia pitkin. Nyt kun tietää että tuohon portaikkoon pääsee helpompaakin reittiä voi ensi yrityksellä välttää alun kamalat kiviportaat jotka näkyvät ylempänä.

Päädyimme menemään kuitenkin Pyhä Jyssäys nimisen rengasreitin. Vaikka tässäkin oli nousua aluksi, niin nousu oli kuitenkin loivempaa joten sen jaksoi paljon paremmin. Polku oli helppokulkuista, koska tämä on samalla myös pyöräilyreitti. Heille saikin aina välillä antaa tilaa.


Laelta paljastuikin kauniit maisemat ja näköalatasanteelta näki kauas. Tähän jopa minäkin uskaltauduin katsomaan maisemia. Pystyimme bongaamaan sieltä esimerkiksi Riisitunturin jossa olimme toissa päivänä. 




Alas meneminen olikin paljon mukavampaa kuin ylös. Niin totesi eräs pyöräilijäkin joka kiiti ohitsemme kavereineen.



Aivan loppureitin maisemat eivät olleet yhtään mieleemme. Oli sähkölankoja, joku ihme sähköhökkeli ja lopuksi mentiin vielä mökkialueen läpi. Tämä kohta koitettiinkin kiirehtiä nopeasti pois. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulevan kasvukauden projekteja puutarhassa..

.. jotka ehkä valmistuvat tänä vuonna. En jaksa ottaa liiallista stressiä. 😀  1. Kanukkamaja Viime vuoden keväällä aloitettu projekti. Saat...