torstai 4. maaliskuuta 2021

Meidän huonekasvit

Kuten ostikkokin jo sanoo niin tässä postauksessa esittelen meidän kaikki tämän hetkiset huonekasvit. 



Aarnipeikonlehti
Tämä on aivan ihana ja omasta mielestäni helppo hoitaa. On myös nopea kasvamaan. Pukkaa koko ajan uutta lehteä. Tämän hetkinen suosikki kasvini kyllä!




Anopinkieli tai anopinhammas? 
Tämän hankin lidlistä ihan vain tuon ruukun takia. Itse kasvin lehdet oli jo ostaessa katkenneet, mutta jos se siitä alkaisi toipumaan. Uutta kasvua se ainakin on jo kivasti pukannut




Apostolinmiekka
Sain tämän ollessani entisessä työpaikassa tuntemattomalta mummolta joka oli muuttamassa vanhainkotiin ja halusi jonkun huolehtivan tästä. Ilomielin otin tämän vastaan. Apostolinmiekkoja meillä onkin jo viisi kappaletta. Pitäisi varmaan laittaa niitä jakoon kohta sukulaisille. 




Flamingokukka
Tämän sain entiseltä työkaveriltani. Meillä on ollut hankala suhde tämän kasvin kanssa. Se ei meinaa millään viihtyä missään. Jospa se siitä piristyisi kevättä kohti.




Hiuskorallikaktus
Tämä oli niin veikeä, että oli pakko hankkia. Tämä kukki viime lokakuussa pienin, valkoisin kukin ja talvella kaljuuntu aika hyvään tahtiin, mutta nyt taas kasvaa innokkaasti uutta!




Huonekuusi
Olihan se pakko hankkia viime vuonna kun 2e sai tokmannilta. Ja ohan toi aika symppis. Ihmeen hyvin se selvisi talvesta. Muutamia neulasia se rusketti. 




Ihmeköynnös 
Tämä on vanha kasvi. Ostin sen alunperin entisen kämpän patiolle yksi kesä. Sen jälkee se onkin hengannu sisällä kesät talvet. Talvisin se vähän tiputtaa lehtiään, mutta muuten se porskottaa hyvin ympäri vuoden. Tuohan kuuluisi typistää syksyisin, mutta en ole sitä vielä koskaan tehnyt. 




Juoru
Tämä roikkuu meillä keittiössä ikkunan edessä. Helppo hoidettava. 




Kiinanruusu
 Tämä on alunperin saatu entisen mieheni äidiltä pistokkaana. Kertaakaan tämä ei ole vielä kukkinut, mutta hyvin se on muuten kasvanut. Tästä minulla on juurrutettuna toinenkin kasvi.




Kirjovehka 
Tämä on mieheni kasvi. Tykkään tämän lehdistä tosi paljon. Tämä myös on alkanut kasvamaan uutta lehteä näin kevättä kohti mennessä. Jossain vaiheessa saattaa olla latvan pätkäseminen edessä ja uudelleen juurruttaminen, mutta katsotaan sitä sitten kun se ei enään pysy pystyssä.




Kliivia
Mieheni nämäkin. Näitä meillä on kaksi ja tämä yksilö kukkikin jokunen hetki sitten kauniin lohenpunaisin kukin.




Kultaköynnös 'Neon' 
Ai että, tämän lehtien väri on jotain niin kaunista! Kauhean hidas tämä on ollut kylläkin kasvamaan. Junnasi varmaan puoli vuotta saman kokoisena, mutta nyt on alkanut pikku hiljaa kasvamaan.  




Kultaköynnös
Näitäkin meillä on useampi. Tai no ne on vielä juurtumassa vedessä. Juuret on jo hyvässä kasvussa mutta pitää vielä hetki odotella ennenkuin laitan ne multiin. Täällä oli muuttaessani kauhein pitkillä liaaneilla? varustettu kultsi, mutta pätkin sen nyt keväällä pistokkaiksi, koska se kellastutti lehtiä ja  siinä oli pitkiä pätkiä muutenkin missä ei kasvanut ollenkaan mitään.




Laskuvarjolyhty
Tämä oli mieheni pakko hankkia kun kävimme kerran viherlandiassa. Pakko myöntää, onhan tuo hauskan näköinen kun kukkii. Se ei ole hetkeen tehnyt nyt kukkia. Liekkö talvi sitäkin vähän rankaissut.




Mehiruusuke
 Tämän ostin lidlistä ihan vain ruukun takia, mutta hyvin tuo näyttää meillä viihtyvän.




Nukkatyräkki
Tämä on mieheni kasvi. Pienenä nämä ovat söpöjä ja lehdetkin ovat tosi kauniit, mutta näin isompana eivät kyllä ole omaan mieleeni. Meillä on nyt kaksi tulossa lisää ja kaksi jo annoimme tädilleni.




Palmuvehka
Tämän sain tuparilahjaksi ystäviltä kun muutin tähän nykyiseen taloon mieheni luo. Palmuvehkat ovat kyllä hyviä kasveja sillä ne kestää mitä vain. Olen huomannut että nämä on erittäin vaikea saada hengiltä. Tätä minulla on toinenkin kasvi, mutta ajattelin sen antaa yhdelle kaverilleni lahjaksi.




Pennimuori
Tämä kukoisti joskus ja jouduin leikkelemään tätä lyhyemmäksikin, mutta sitten se päätti että ei enään halua kukoistaa minun hoidossa ja nyt se on ollut pitkään jo tuollainen raasku. Vaihdoin siihen mullat ja otin altakastelusta pois. Saa nähä lähtisikö se siitä tokeentumaan.




Pylväskaktus?
Mieheni kaktus. Tämäkin on viherlandiasta. Vielä ainakin on pysynyt hengissä. Olen ennen saanut kaktukset kuivumaan hengiltä (älkää kysykö että miten?) 😂




Rahapuu 'Hobbit' 
Tuli lidlin apinaruukun mukana, mutta tämä on niin erikoinen että olisin kyllä hankkinut muutenkin. Paljon on jo uutta kasvua tullut. Hauska nähdä miten tämä tästä kasvaa ja kehittyy!




Rahapuu
Mieheni kasvi ja isoksi on kasvanut kyllä! Tästä kasvista juurrutettuja rahapuita meillä on kolme vielä tämän lisäksi. Kaksi olemme antaneet jo poiskin.




Rahapuu
Lajikkeesta ei ole tietoa, mutta tokmannilta taisin tämän napata kun nuo lehdet olivat erilaisemmat kuin meidän aikasemmissa rahapuissa. Olihan se siis hankittava, kun meillä nuo näyttää viihtyvän.




Rönsylilja
Näitä meillä on kaksi kappaletta, joista toinen on pienempi versio. Hauska ja helppo kasvi. Amppeleissa pidetään, koska muuten kissat olisivat näissä koko ajan kiinni ja nämä ovat kissalle lievästi myrkyllisiä.




Sitruuna
Tämä on minun itse kasvattamani siemenestä. Olisikohan tämä nyt neljä vuotias jos muistan oikein. Minun silmäteräni. 😍 Pituutta tällä on jo yli 160cm ja kovaa vauhtia kasvaa taas lisää.

 


Syyläkaktus
Tämä on kyllä kasvanut huimasti siitä kun ostin tämän! Tykkää selvästi oloistaan.




Tuonenkielo
Mieheni kasvi. Näitä oli kaksi eri kasvia mutta nyt mullanvaihdon yhteydessä yhdistin ne jotta sai tuuheamman. Helppo hoitaa ja vähään tyytyväinen. 


Siinä olikin kaikki. Toivelistalla on mooooonta kasvia vielä ja varmasti sinne ilmestyy koko ajan lisääkin niitä, joten täytyy sitten loppu syksystä taas päivitellä mitä uutta on ilmestynyt siihen mennessä. Voi olla että teen tämän hetkisistä toivekasveista oman postauksen jossain kohti.


-Hanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulevan kasvukauden projekteja puutarhassa..

.. jotka ehkä valmistuvat tänä vuonna. En jaksa ottaa liiallista stressiä. 😀  1. Kanukkamaja Viime vuoden keväällä aloitettu projekti. Saat...