lauantai 29. toukokuuta 2021

Uusia hankintoja viherlandiasta!

Kävimme eilen mieheni kanssa viherlandian nuppulan yömyynnissä. Oli kaikin puolin oikein leppoisa ja mukava tapahtuma! Toiset ihmiset jonottelivat makkaraa ja toiset kävivät kasvihuoneita läpi kantaen kukkia ja hyötykasveja kärryihinsä. Tomi Metsäketo oli viihdyttämässä laulullaan. Turvallisuus asiatkin oli todella hyvin hoidettu näin korona aikana! Jaettiin esimerkiksi ilmaisia kasvomaskeja ja käsidesiä oli hyvin tarjolla.

Meillä taas tapamme mukaan lähti hieman käsistä ja tuotiin peräkontillinen kaikkea mukanamme. Budjettikin ylittyi jokusella kympillä, hups. Mutta minusta kauniiseen pihaan voi vähän hyysätä rahaa hyvällä omatunnolla. Ajattelinkin tässä nyt esitellä meidän hankinnat.



 Härmesalvian halusin ruukkukasviksi, koska se on pölyttäjille mieleinen kukka.


Keltajapaninangervo 'Golden Princess'.      
Mieheni halusi tämä angervoista, koska olen kuulemma kultainen prinsessa itsekin 💓


      Pari valkoista lobeliaa ajattelin yhdistää koruköynnöksen kanssa samaan amppeliin.



Nämä kauniit ja helppohoitoiset miljoonakellot oli ihan pakko hankkia. Näistä tulee niin kivan näköiset amppelit meidän ulko-oven molemmille puolille.



Mustasilmäsusanna on varmaan kesän kaunein kukkija köynnösmuodossa. Etenkin tämä oranssin värinen. Opimpa myös että kasvin voi talvettaa sisällä valoisassa paikassa, normaalissa huoneenlämmössä ja sitten keväällä taas isuttaa uudelleen. Versot leikataan tällöin voimakkaasti alas. 


Orvokkeja ei pitänyt alunperin edes ostaa, mutta oli niin hyvä tarjous ettei voinut sivuuttaa. Jokaista väriä ostettiin kolme kappaletta.


Olen aina halunnut jasmikkeen ja mieheni kanssa hetken pohdittua päädyttiin pikkujasmikkeeseen. Tässä on mansikantuoksuiset kukat! 😍



Väriminttu 'Prairie Night' sekä Reunusasteri 'Apollo' lähti myös mukaan.


Syysasteri 'Marie ballard' oli hankittava koska rakastan asterita ja tähän tulee niin kauniin väriset kukinnot 😍




Nämä kauniit Syyshohdekukat 'Moerheim Beauty' ostin meidän pörriäisten ja perhosten vesibaarin viereen, koska tämä on niiden suosima kasvi. 


Syysleimut 'Starfire' ja 'Red riding hood' hankittiin myös.



Huomenna meillä onkin talkoot jossa rakentuu minulle kasvihuone vanhoista ikkunoista ja muusta kierrätysmateriaalista, perunat laitetaan maahan sekä istutellaan nämä uudet ihanaiset perennat ja pensaat ainakin. 


Kierrätyksestä puheen ollen; bongasin vanhemmilta vanhan metallisen sängynpäädyn, jonka sitten pyysin itselleni. Siitä sai kauniin tuen köynnösruusulle jahka se kasvaa. 🌹


Oikein leppoisaa viikonloppua kaikille 💓

-Hanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulevan kasvukauden projekteja puutarhassa..

.. jotka ehkä valmistuvat tänä vuonna. En jaksa ottaa liiallista stressiä. 😀  1. Kanukkamaja Viime vuoden keväällä aloitettu projekti. Saat...