torstai 17. kesäkuuta 2021

Arboretum Mustila

Kuten otsikkokin jo kertoo, kävimme tuossa viime viikolla tutustumassa ensimmäistä kertaa Mustilan Arboretumiin. Paikalla oli paljon väkeä vaikka olimmekin jo ajoissa liikkeellä. Syynä tuohon lienee atsaleoiden ja alppiruusujen kukinta-aika; se nimittäin oli parhaimmillaan. 

Emme ajaneet autolla arboretumin parkkiin vaan jätimme sen taimitarhan pihaan josta kävelimme muutaman sata metriä itse paikalle. 



Yhtään siiliä ei nähty, vaikka olikin useita merkkejä varoittamasta niistä.


Heti ensimmäisenä lipun oston jälkeen muiden lähtiessä suoraan kohti alppiruusu- ja atsaleapuistoja me kiekkasimme mieheni kanssa vasemmalle kohti puuveistoksia. August Eskelisen mahtavat puuveistokset tekivät minuun  kyllä suuren vaikutuksen. 



 











Veistosten ihailemisen jälkeen lähdimme kohti puiston Japani osiota joka olikin ihan perimmäisenä. Itseäni kiinnostaa kauheasti Japanin kulttuuri ja noh, oikeastaan kaikki Japaniin liittyvä, niin olin tästä melkeimpä eniten innoissani. Kuviin oli vaikea taltioida isoja puita yms, joten niitä ei valitettavasti ole. 


Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisempänä saavuimme atsaleoiden ja alppiruusujen luo ja se kukkaloisto oli aivan uskomaton!  En yhtään ihmettele miksi puistossa vierailee noina aikoina valtavat määrät turisteja!













Huomasin, että kaikki kuvani olikin atsaleoista, mutta eipä tuo mitään. Olihan ne kauniita. 
Ostin tuolta mukaani alppiruusu 'Marketta' -taimen, joka on suomalainen, vuonna 2005 julkistettu alppiruusulajike. Se on jalostettu itse Mustilassa kasvavista alppiruusuista.  Istutin sen ohjeiden mukaan meidän pihan mäntyjen alle happamaan maahan, suojaisaan paikkaan.


Oletteko  te käyneet koskaan puistossa?

-Hanna-

3 kommenttia:

  1. Menossa ollaan.Tarkka ajankohta vielä päättämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Me mennään varmaan syksyllä uudestaan ruska aikaan etsimään geokätköjä. :D

      Poista
  2. Tuonne on meidänkin mentävä ,on niin upeita puuveistoksia puutarhan ohella. Vau!

    VastaaPoista

Tulevan kasvukauden projekteja puutarhassa..

.. jotka ehkä valmistuvat tänä vuonna. En jaksa ottaa liiallista stressiä. 😀  1. Kanukkamaja Viime vuoden keväällä aloitettu projekti. Saat...